понедельник, 18 мая 2020 г.


Питання, з яких можна і треба звертатися до соціального  педагога

1. Труднощі в навчанні. Деякі діти вчаться не так добре, як би їм хотілося. Причин тому може бути безліч. Наприклад, не дуже хороша пам’ять, розсіяна увага, недостатнє бажання. А може бути проблема з учителем або нерозуміння, навіщо усе це взагалі треба. На консультації у психолога можна визначити, в чому причина, яким чином її виправити, і з чим необхідно працювати, щоб вчитися краще.
2. Взаємовідносини в класі. Є люди, які запросто знаходять контакт, легко спілкуються, а є люди, яким складно знайомитися, будувати гарні взаємини, знаходити друзів і почувати себе легко і вільно в колективі. За допомогою психолога можна знайти способи для роботи над собою і побудови стосунків з однолітками в самих різних ситуаціях.
3. Взаємини з батьками. Іноді буває так, що втрачаються спільна мова і теплі стосунки з найближчими людьми. Конфлікти, сварки, відсутність взаєморозуміння - така ситуація в сім’ї зазвичай приносить біль і дітям, і батькам. Дехто знаходить шляхи вирішення, а іншим це зробити досить важко. Психолог допоможе розібратися в причинах і знайти шляхи дот порозуміння.
4. Вибір життєвого шляху. Дев’ятий, десятий і одинадцятий клас - час, коли необхідно замислитися про майбутню професію, та й про те, як хотілося б прожити своє життя. Якщо немає упевненості в тому, яким чином йти, можна звернутися до психолога. Він допоможе усвідомити мрії, бажання, цілі, обрати сферу діяльності, в якій можна краще реалізовувати себе.
5. Самовдосконалення. Життя постійно ставить перед нами різні завдання. Частіше за все ці завдання вимагають розвитку в собі найрізноманітніших особистих якостей, навичок і умінь. Можна покращувати пам’ять, увагу, можна вчитися керувати своїм характером, ставити мету і ефективно її досягати. Психолог - людина, яка володіє різними технологіями розвитку тих або інших якостей і може поділитися своїми знаннями.


Комментариев нет:

Отправить комментарий