воскресенье, 19 ноября 2017 г.


20 листопада ― Всесвітній день дитини.

      Сьогодні вже 63-й рік поспіль світ відзначає Всесвітній день дитини.Традиційно в Україні 20 листопада прийнято вважати і Днем спільних дій в інтересах дітей.
      У 1954 році Генеральна Асамблея ООН прийняла резолюцію 836 (IX) і рекомендувала всім країнам ввести в практику, починаючи з 1956 року, святкування Всесвітнього дня дітей як дня світового братерства і взаєморозуміння дітей, присвяченого діяльності, спрямованій на забезпечення благополуччя дітей в усьому світі.
      Символічно, що саме 20 листопада 1959 року Генасамблея ООН прийняла декларацію прав дитини, і в 1989 році ― Конвенцію прав дитини, яку правозахисники називають «Дитячою конституцією». Україна ратифікувала зазначений документ ще у вересні 1991 року.
      Конвенція ООН про права дитини базується на чотирьох основних принципах: першочерговість інтересів дитини; забезпечення повноцінного життя та розвитку; залучення до громадського життя; відсутність дискримінації.
      Відповідно до цього міжнародного документа реалізується державна політика, що має на меті покращення становища кожної дитини в Україні, зокрема, зменшення числа дітей, які перебувають у складних життєвих обставинах, потерпають від насильства та скрути, забезпечення права кожної дитини-сироти та дитини, позбавленої батьківського піклування, на сімейне виховання.

Комментариев нет:

Отправить комментарий